PITTIG.NL

Fondsenwerver worden na pensioen?

Doorwerken na pensioen als fondsenwerver is de ideale flexibele bijbaan

profiel

Wat is een fondsenwerver?

Fondsenwerver is een van de functies die uitermate geschikt is voor gepensioneerden die flexibel willen doorwerken naast hun pensioen. U hoeft niet fulltime aan het werk, maar u kunt heel flexibel voor een paar dagen in de week ingepland worden.

 

Simpel gezegd werft een fondsenwerver donateurs voor goede doelen. De goede doelen waar u voor kunt werven zijn heel uiteenlopend. Bekende doelen waar u waarschijnlijk als eerst aan denkt zijn doelen als Artsen zonder Grenzen, Greenpeace of het Wereld Natuurfonds. Maar u kunt ook donateurs werven voor politieke partijen of financiële instellingen.

kandidaat

Wat doet een fondsenwerver?

Het werven van donateurs is alleen niet zo simpel als het misschien lijkt. Elk goed doel of fonds heeft zijn eigen aanpak om zoveel mogelijk geld binnen te halen waar maatschappelijke en duurzame projecten van gefinancierd kunnen worden. Aan de fondsenwerver de belangrijke taak om mensen te overtuigen van het belang van deze projecten en te zorgen dat zij geld doneren.

 

U kunt aan de slag als telefonische fondsenwerver, waarbij u huidige donateurs en nieuwe donateurs telefonisch informeert over de belangen van het goede doel en wat zij willen bereiken met de projecten die zij uitvoeren. Andere bekende manieren om geld in te zamelen voor het goede doel is het aanspreken van mensen op straat of door langs de deuren te gaan. Wervers voor fondsen met medische doeleinden staan vaan bij de ingang van het ziekenhuis.

 

Ongeacht de plaats waar u donateurs werft, het gaat erom dat u de boodschap goed weet over te brengen en donateurs weet te motiveren door situaties en mensen goed in te schatten.

smile

Waarom is fondsenwerver de ideale bijbaan na pensioen?

Het voordeel van een functie als fondsenwerver is dat u zelf uw uren kunt indelen. Het is een parttime functie en u kunt werken wanneer u wilt. Gaat uw voorkeur uit naar wekelijks dezelfde dagen en uren of iedere week weer anders? Dan is dat mogelijk.

 

doorwerkregeling

Welke competenties heeft u nodig als fondsenwerver?

Een succesvolle fondsenwerver moet achter het doel staat waar hij of zij voor werft. U moet geloven in het werk wat u doet. Alleen op deze manier kunt u met passie vertellen en mensen overtuigen waarom zij geld moeten doneren. U moet de boodschap goed overbrengen. Daarnaast moet u zelfstandig kunnen werken, u werkt vaak met persoonlijke targets waar soms bonussen aan hangen. Ook moet u inspirerend zijn voor toekomstige en huidige donateurs. Door doelgericht aan het werk te gaan behaalt u de beste resultaten. En last but not least, een groot doorzettingsvermogen!

handinhand

Wat moet u doen om fondsenwerver te worden?

Beschikt u over deze competenties dan is een functie als fondsenwerver op uw lijf geschreven. Voor de meeste organisaties hoeft u geen opleiding te hebben gevolgd. Vaak krijgt u voor het starten aan de functie wel een aantal cursussen. Hoe hoger het niveau van de fondsenwerver, des te meer eisen er worden gesteld. U moet dan minimaal een hbo-opleiding hebben gevolgd in een commerciële richting. Voor het hoogste niveau heeft u zelfs een MBA nodig.

Pittig heeft altijd vacatures voor fondsenwerving. Zit er in uw regio geen vacature tussen? Schijf u dan in als fondsenwerver

De Doorwerkregeling

Bij Pittig gaat u aan de slag via de Doorwerkregeling

doorwerkregeling

Via Pittig gaan de kandidaten aan het werk op basis van de Doorwerkregeling. De Doorwerkregeling houdt in dat Doorwerkgever uitvoerder is van een afspraak tussen de kandidaat en de Belastingdienst, het zogenaamde ‘pseudo werknemerschap’. Dit betekent dat de Belastingdienst het via Doorwerkgever verkregen inkomen behandelt als een fiscaal dienstverband en er slechts loonbelasting en een premie voor zorgverzekering wordt afgedragen.

 

Doorwerkgever voert deze regeling uit in opdracht van de kandidaat en volgens de afspraak met de Belastingdienst. Er is optimale flexibiliteit qua inzet van de kandidaat mogelijk, waarbij de opdrachtgever alleen die uren gefactureerd krijgt die gewerkt worden (dus geen minimale oproepverplichting van 4 uur).

Doorwerkgever verzorgt hierbij de administratieve afhandeling. Als de kandidaat ziek wordt betaalt Doorwerkgever 6 weken door. Alle doorwerkzaken worden geregeld middels een persoonlijk online account. Doorwerkgever heeft het streven een gelijk speelveld te organiseren voor AOW-gerechtigden. Om deze reden vinden wij dat onze gepensioneerde kandidaten ten minste € 10,68 per uur betaald moeten krijgen. De Doorwerkregeling wordt uitgevoerd door Doorwerkgever. Voor meer informatie over de Doorwerkregeling verwijzen wij u dan ook naar de website van Doorwerkgever.