klusjesman_header

Klusjesman worden na pensioen?

 

Doorwerken na pensioen als klusjesman is de ideale flexibele bijbaan

profiel

Wat is een klusjesman?

Een klusjesman is iemand die erg handig is en allerlei soorten klusjes kan doen in huis of op kantoor. Oftewel iemand met twee rechterhanden. Ook wel een manusje-van-alles genoemd. Zoals de naam al zegt is dit vaak een man, maar deze functie is ook voor vrouwen weggelegd.

kandidaat

Wat doet een klusjesman?

Wat doet een klusjesman niet? Door zijn vaardigheden repareert hij eigenlijk alles in en rondom het huis of kantoor. Hierbij kunt u denken aan het vervangen van sloten, ophangen van lampen, in elkaar zetten van kasten, bouwen van tafels, aanleggen van elektriciteit en eventuele loodgieterswerkzaamheden. Het zijn vaak ad hoc klussen en daarom werkt hij vaak op oproepbasis.

doorwerkregeling

Waarom is klusjesman de ideale bijbaan na pensioen?

Het voordeel van een functie als klusjesman is dat u zelf uw uren kunt indelen. Het is een parttime functie en u kunt werken wanneer u wilt. Gaat uw voorkeur uit naar wekelijks dezelfde dagen en uren of iedere week weer anders? Dan is dat mogelijk. Daarbij is het een functie waar u de vrijheid heeft omdat u zelfstandig werkt en uw kennis kunt gebruiken bij het repareren van bijvoorbeeld een kraan of het bouwen van een tafel.

 

doorwerkregeling

Welke competenties heeft u nodig als klusjesman?

Omdat u snel moet kunnen handelen en vaak zelfstandig werkt moet een u snel besluiten kunnen nemen en onafhankelijk zijn. Het resultaat is belangrijk, omdat een u vaak opgeroepen wordt om iets te maken wat kapot is of wat hoognodig gedaan moet worden.

handinhand

Wat moet u doen om klusjesman te worden?

Een klusjesman hoeft geen opleiding te hebben gevolgd. Er bestaat namelijk geen specifieke opleiding. Een opleiding die wel gevolgd kan worden hangt heel erg af van de vaardigheden en interesse van de persoon. Zo kan hij of zij wel een opleiding tot timmerman hebben gevolgd. U heeft dan de basis voor een deel van uw werkzaamheden. Naast een opleiding kunt u ook cursussen volgen, zoals een loodgieter cursus om de kneepjes van het vak beter onder de knie te krijgen. Maar eigenlijk is ervaring het belangrijkst. En laat dát nu net het specialisme zijn van een gepensioneerde!

Pittig heeft altijd vacatures voor klusjesman. Zit er in uw regio geen vacature tussen? Schijf u dan in als klusjesman

De Doorwerkregeling

Bij Pittig gaat u aan de slag via de Doorwerkregeling

doorwerkregeling

Via Pittig gaan de kandidaten aan het werk op basis van de Doorwerkregeling. De Doorwerkregeling houdt in dat Doorwerkgever uitvoerder is van een afspraak tussen de kandidaat en de Belastingdienst, het zogenaamde ‘pseudo werknemerschap’. Dit betekent dat de Belastingdienst het via Doorwerkgever verkregen inkomen behandelt als een fiscaal dienstverband en er slechts loonbelasting en een premie voor zorgverzekering wordt afgedragen.

 

Doorwerkgever voert deze regeling uit in opdracht van de kandidaat en volgens de afspraak met de Belastingdienst. Er is optimale flexibiliteit qua inzet van de kandidaat mogelijk, waarbij de opdrachtgever alleen die uren gefactureerd krijgt die gewerkt worden (dus geen minimale oproepverplichting van 4 uur).

Doorwerkgever verzorgt hierbij de administratieve afhandeling. Als de kandidaat ziek wordt betaalt Doorwerkgever 6 weken door. Alle doorwerkzaken worden geregeld middels een persoonlijk online account. Doorwerkgever heeft het streven een gelijk speelveld te organiseren voor AOW-gerechtigden. Om deze reden vinden wij dat onze gepensioneerde kandidaten ten minste € 11,- per uur betaald moeten krijgen. De Doorwerkregeling wordt uitgevoerd door Doorwerkgever. Voor meer informatie over de Doorwerkregeling verwijzen wij u dan ook naar de website van Doorwerkgever.