PITTIG.NL

Opdrachtgever worden op Pittig

Hoe en waarom

profiel

Hoe wordt u opdrachtgever op Pittig?

1. U stuurt ons uw vacature.

 

2. Wij nemen contact met u op om de vacature te bespreken of stellen direct geschikte kandidaten voor.

 

3. U nodigt de kandidaat naar keuze uit voor een sollicitatiegesprek of zet de kandidaat direct in.

 

4. De kandidaat gaat aan het werk via de Doorwerkregeling van Doorwerkgever. Belangrijke gegevens worden in de vorm van een opdrachtbevestiging digitaal uitgewisseld.

 

5. De kandidaat declareert online de gewerkte uren, u keurt deze via uw online bedrijfsaccount goed en betaalt direct via iDEAL.

 

Pittig is een onderdeel van Doorwerkgever en zorgt uitsluitend voor de totstandkoming van de match. Het contract loopt daarom via Doorwerkgever.

handinhand

Waarom opdrachtgever worden op Pittig

  • No cure, no pay
  • U betaalt een vergoeding per gewerkt uur
  • 20 jaar kennis en ervaring
  • Groot bestand aan ervaren kandidaten
  • Ervaren kandidaten voor scherpe tarieven
  • Optimale flexibiliteit van kandidaten
  • Geen juridische risico’s van werkgeverschap

 

Pittig is een onderdeel van Doorwerkgever en zorgt uitsluitend voor de totstandkoming van de match. Het contract loopt daarom via Doorwerkgever.

euro

Deelnemen op Pittig is kosteloos

Deelname aan het platform Pittig is kosteloos. U betaalt pas als u een kandidaat inzet op een opdracht. We vragen u voor een opdracht een beloning van ten minste € 11,- aan te houden. Uiteraard bent u als opdrachtgever vrij om hier met de kandidaat aanvullende afspraken over te maken. Wij hanteren een omrekenfactor van 1.49 per uur.

Uw minimale tarief per uur is: € 11,- x 1.49 = € 16,39 exclusief 21% btw.

De Doorwerkregeling

Bij Pittig gaat u kandidaat aan de slag via de Doorwerkregeling

doorwerkregeling

Via Pittig gaan de kandidaten aan het werk op basis van de Doorwerkregeling. De Doorwerkregeling houdt in dat Doorwerkgever uitvoerder is van een afspraak tussen de kandidaat en de Belastingdienst, het zogenaamde ‘pseudo werknemerschap’. Dit betekent dat de Belastingdienst het via Doorwerkgever verkregen inkomen behandelt als een fiscaal dienstverband en er slechts loonbelasting en een premie voor zorgverzekering wordt afgedragen.

 

Doorwerkgever voert deze regeling uit in opdracht van de kandidaat en volgens de afspraak met de Belastingdienst. Er is optimale flexibiliteit qua inzet van de kandidaat mogelijk, waarbij de opdrachtgever alleen die uren gefactureerd krijgt die gewerkt worden (dus geen minimale oproepverplichting van 4 uur).

Doorwerkgever verzorgt hierbij de administratieve afhandeling. Als de kandidaat ziek wordt betaalt Doorwerkgever 6 weken door. Alle doorwerkzaken worden geregeld middels een persoonlijk online account. Doorwerkgever heeft het streven een gelijk speelveld te organiseren voor AOW-gerechtigden. Om deze reden vinden wij dat onze gepensioneerde kandidaten tenminste € 11,- per uur betaald moeten krijgen. De Doorwerkregeling wordt uitgevoerd door Doorwerkgever. Voor meer informatie over de Doorwerkregeling verwijzen wij u dan ook naar de website van Doorwerkgever.

Top 5: veelgestelde vragen opdrachtgevers

Wat is het grote voordeel van Pittig?

Wij zijn gespecialiseerd in het inzetten van gepensioneerde kandidaten en beschikken over een groot bestand aan kandidaten! Omdat gepensioneerde kandidaten al een AOW-uitkering krijgen en u geen werkgeversverzekeringen meer hoeft te betalen, kunnen zij tegen scherpe tarieven worden ingezet.

 

Op elk gewenst moment kunt u een vacature naar ons sturen.

Wat is het uurtarief?

Uw uurtarief is de vergoeding per gewerkt uur van de kandidaat X 1.49 (exclusief btw). De kandidaat dient minstens € 11,- per uur als vergoeding te krijgen.

 

Uw minimale tarief per uur is: € 11,- x 1.49 = € 16,39 exclusief 21% btw.

Wat kost deelnemen aan Pittig?

Het inschrijven en plaatsen van een opdracht is geheel kosteloos. Pas wanneer er een match gemaakt is en de kandidaat ingezet is, betaalt u direct met iDEAL voor de gewerkte uren.

Hoe plaats ik een vacature?

Op elk gewenst moment kunt u uw vacature naar ons sturen. Wij plaatsen uw vacature op de website, delen deze via social media en zoeken in ons bestand naar geschikte kandidaten.

Waarom moet ik de uren direct met iDEAL betalen?

In onze constante zoektocht naar verbetering, versnelling en kostenoptimalisatie kiezen wij ervoor klanten vooruit te laten betalen. Door de vooruitbetaling lopen wij geen debiteurenrisico of incasseringskosten op. Dit komt ten goede aan het scherpe tarief.

Heeft u een andere vraag?

Staat uw vraag hier niet tussen? U kunt uw vraag op verschillende manieren aan ons stellen:

 

  1. Heeft u al een account en u heeft hier vragen over? Stel deze vraag in uw online account via  ‘stel een vraag’ rechts bovenin uw scherm.

 

  1. Heeft u nog géén account en heeft u vragen over onze website en hoe wij te werk gaan? Stel deze vraag via de chat rechts onderin uw scherm.

Ervaring

20 jaar kennis en ervaring en een groot bestand aan ervaren kandidaten

Administratie

Wij verzorgen de arbeidsovereenkomsten, salarisadministratie, salarisbetalingen en nemen het ziekteverzuim volledig over

Betaling

Geen verrassingen. U betaalt een vast tarief per gewerkt uur

Personeelszaken

Kennis van cao's, pensioenen en verzekeringen heeft u niet meer nodig